Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

CHP Milletvekili Gümüş'e göre gelişmiş ülke şartları

CHP Milletvekili Gümüş

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, ülkemizin gelişiyor denilebilmesi için gerekli olan şartları sıraladı.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, ülkemizin gelişiyor denilebilmesi için gerekli olan şartları sıraladı.
Hükümetin, “biz ülkeyi şöyle büyüttük böyle büyüttük” şeklinde açıklamalar yaptığını hatırlatan CHP Balıkesir Milletvekili H.Ahmet Gümüş, “gelişmiş ülke oluyoruz” demenin ancak belli şartlar altında bir manası olabileceğine vurgu yaptı.
Gelişmiş ülke şartlarını sıralayan Gümüş şunları kaydetti: “Ülkeniz sıkıntılı bir coğrafyada yer alırken siz, başarılı bir dış politikayla barışı tesis etmişsinizdir. Bütün komşularınız varlığınızdan memnundur. “Ne güzel Türkiye, iç işlerimize saygılı ve iç barışımıza katkı veren çabalar içinde” demelidirler. İşsizlik sorun olmaktan çıkmıştır. Yüksek okullarınızdan mezun olan gençler kolaylıkla iş bulabilirler. Yüz binlerce mezun genç, öğretmen olarak atanabilmek için yıllarca beklemezler. İnsan hayatı önemlidir. İşçi ölümlerinde ülke dünya ortalamalarının altına inmiştir. İşçi güvenliği gelişmiş ülkelerin ayarındadır. Artık bu ülkede toplu ölümler yaşanmaz. Rantçılık, imar yolsuzluğu, kaçak inşaat söz konusu bile değildir. Milli gelir kişi başına yükselir. Ama her vatandaş bu yükselişten hak ettiği payı alır. Gelişmiş ve demokrasi ile yönetilen ülkede her şey açık olur. Oylamalar gizli yapılsa da, tasnif açık olur.
Partiler özgürce genel başkanlarını seçerler. Gelişen demokratik bir ülkede ülke işçi ölümlerinde dünya üçüncüsü, yaşama kalitesinde 55. sırada olmaz.”



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false